PIRELLI TYRE LIFE - DIN DÄCKSKYDDSGARANTI

Tyre Life är Pirellis däckskyddsgaranti som ger dig förutsättningarna till en tryggare och säkrare bilkörning. Om det under bilkörningen uppstår en oavsiktlig skada, som inte går att laga, kan du med en registrerad Tyre Life-garanti få dina däck utbytta utan kostnad. Under giltig garantiperiod får du även tillgång till gratis vägassistans dygnet runt genom Falck.

Garantin gäller för Pirellis samtliga sommar- och vinterdäck med en dimension på 14” eller större (undantag för däck gjorda för bankörning, R-däck) och som är inköpta hos en Tyre Life-aktiverad återförsäljare. För att garantin ska vara giltig måste du registrera dig inom 30 dagar från inköpsdatum. Därefter gäller garantin i ett år. Vid skadeanmälan måste garantin vara aktiverad.

Tyre Life inkluderar dessutom en nöjdhetsgaranti. Om du av någon anledning inte är nöjd med dina nyinköpta Pirellidäck har du möjlighet att returnera, eller få dem utbytta, utan kostnad. Nöjdhetsgarantin gäller i 30 dagar från inköpsdatum. Du måste då vända dig till den återförsäljare där du köpt däcken.

Tyre Life är en standardgaranti som erbjuds av Pirelli Tyre Nordic AB.

Kom ihåg! Följ instruktionen nedan och skapa ett konto samt registrera din däck inom en månad efter köpet för att din Tyre Life-garanti ska gälla. 

FÖLJ DESSA STEG OM DU RÅKAR UT FÖR EN OAVSIKTLIG SKADA PÅ DÄCKEN SOM OMFATTAS AV TYRE LIFE

Villkor för Pirelli Tyre Life garanti samt Pirelli Tyre Life Nöjdhetsgaranti.

Vägassistans

Om möjligt, kör till närmaste Tyre Life-aktiverad Pirelliåterförsäljare. Annars ringer du Pirelli Tyre Life vägassistans på 020-20 20 23 och anger namn och registreringsnummer. Tjänsten är kostnadsfri och tillgänglig dygnet runt i samarbete med Falck. De kontrollerar att garantin gäller och kör dig till närmaste aktiverade återförsäljare.

Däckbyte

Återförsäljaren verifierar att kraven för garantin uppfylls och att du har kvitto med dig. Om däcket inte går att laga ersätts det med ett nytt – helt utan kostnad.

Hemresa eller hotell

Om däcket inte kan lagas eller ersättas samma dag inkluderar vägassistansen även hyrbil, hotel, taxi, flyg osv. Ring Pirelli Tyre Life vägassistans på 020-20 20 23 för hjälp.

NÖJDHETSGARANTI
Om du inte skulle vara nöjd med dina nyinköpta Pirellidäck har du möjlighet att returnera eller få dem utbytta utan kostnad. Garantin gäller för de däck som köpts och monterats hos en Tyre Life-ansluten återförsäljare. Garantin gäller i 30 dagar från inköpsdatum. 

Däcken ska vara aktiverade för Tyre Life och returneras till den återförsäljare där de köptes. Inköpskvittot ska uppvisas. Tillsammans med återföräljaren fyller ni i en returblankett. Återförsäljaren kontrollerar att garantin gäller.

För mer information om  Pirelli Tyre Life vägassistans se här.

KOSTNADSFRITT DÄCKBYTE


För att använda din Tyre Life-garanti gör du följande:

  • Vänd dig till en Tyre Life-aktiverad återförsäljare. Sök efter din Tyre Life-återförsäljare nedan.
  • Visa kvitto på inköpet av däcket som är registrerat för Tyre Life.
  • När återförsäljaren kontrollerat slitbanans resterande mönsterdjup (skall vara minst 3 mm), har förvissat sig om att skadan är oavsiktlig och inte går att laga samt säkerställt att övriga villkor uppfyllas kommer denne att byta ut det skadade däcket kostnadsfritt.