PIRELLI TYRE LIFE - DIN DÄCKSKYDDSGARANTI

Tyre Life är Pirellis däckskyddsgaranti som ger dig förutsättningarna till en tryggare och säkrare bilkörning. Om det under bilkörningen uppstår en oavsiktlig skada, som inte går att laga, kan du med en registrerad Tyre Life-garanti få dina däck utbytta utan kostnad. Under giltig garantiperiod får du även tillgång till gratis vägassistans dygnet runt genom Falck.

  • Oavsiktlig skada:
  • - Garantin gäller för Pirellis samtliga sommar- och vinterdäck med en dimension på 14” eller större och som är inköpta hos en Tyre Life-aktiverad återförsäljare. (Obs! Garantin gäller ej R-däck och Trofeo däck.)
  • - Skadan måste ha skett i Sverige
  • - För att garantin ska vara giltig måste du registrera ett konto och aktivera garantin inom 30 dagar från inköpsdatum. Därefter gäller garantin i ett år.
  • - Vid skadeanmälan måste garantin vara aktiverad.

  • *Obs! Tyre Life gäller ej på däck gjorda för bankörning, R-däck, Trofeo däck, leasing fordon, fordon som använts i tävlingssyfte, för sos-tjänst, i kommersiellt syfte eller till uthyrning, och inte heller fordon som tillhör bilpooler, jordbruksfordon eller terrängfordon i största allmänhet.

Tyre Life är en standardgaranti som erbjuds av Pirelli Tyre Nordic AB.

Kom ihåg! Följ instruktionen nedan och skapa ett konto samt registrera din däck inom en månad efter köpet för att din Tyre Life-garanti ska gälla. 

FÖLJ DESSA STEG OM DU RÅKAR UT FÖR EN OAVSIKTLIG SKADA PÅ DÄCKEN SOM OMFATTAS AV TYRE LIFE

Vägassistans

Om möjligt, kör till närmaste Tyre Life-aktiverad Pirelliåterförsäljare. Annars ringer du Pirelli Tyre Life vägassistans på 020-20 20 23 och anger namn och registreringsnummer. Tjänsten är kostnadsfri och tillgänglig dygnet runt i samarbete med Falck. De kontrollerar att garantin gäller och kör dig till närmaste aktiverade återförsäljare.

Däckbyte

Återförsäljaren verifierar att kraven för garantin uppfylls och att du har kvitto med dig. Om däcket inte går att laga ersätts det med ett nytt – helt utan kostnad.

Hemresa eller hotell

Om däcket inte kan lagas eller ersättas samma dag inkluderar vägassistansen även hyrbil, hotel, taxi, flyg osv. Ring Pirelli Tyre Life vägassistans på 020-20 20 23 för hjälp.

För mer information och villkor för Pirelli Tyre Life, se nedan pdf fil.