SKRÄDDARSYDD DÄCKMÄRKNING

Pirelli arbetar i samarbete med de bästa biltillverkarna för att skapa en PERFECT FIT mellan bil och däck. Detta samarbete uppnås genom dedikerade teknologier, processer och material. Genom att kombinera dessa element kan Pirelli utveckla märkta däck som är skräddarsydda för alla typer av fordon.

montera på din bil

Sök på bilmodell ellerSök på dimension
01
Välj bilmärke
02
Välj bilmodell
03
Välj årsmodell
04
Välj modellversion
05
Välj det resultat som är skräddarsytt för dig
Bil/Tech & Vetenskap/Märkta Däck
FÖRDELAR

VARFÖR SKRÄDDARSYDDA DÄCK

VARFÖR SKRÄDDARSYDDA DÄCK
VARFÖR SKRÄDDARSYDDA DÄCK
VARFÖR SKRÄDDARSYDDA DÄCK
01

OLIKA SLAG AV KONFIGURATIONER

Biltillverkarna är vana vid att utveckla nya modeller för att svara på förarnas behov. På samma sätt måste däcken anpassas till varje bils specifika egenskaper för att svara mot förarnas behov och få bästa prestanda i alla förhållanden.
02

VIKTFÖRDELNING

Alla bilar är olika. De har olika vikt och specifika konfigurationer. Olika motorpositioner ändrar viktfördelningen och följaktligen däckets påverkan på vägen och bilens dynamik, vilket kräver en dedikerad optimering av slitbanan.
03

SYSTEM OCH ELEKTRONIK

Styrsystem, som ABS, EPC och TPMS, är baserade på originalmonteringens däckegenskaper. Markerade däck kan garantera överensstämmelse med biltillverkarens krav och undvika eventuella risker förknippade med felfunktion i elektroniska system. Dessutom kan endast ett däck med hög dimensionell noggrannhet garantera perfekt funktion hos alla komponenter i den senaste fordonsgenerationen (fyrhjulsdrift, hybridsystem, körhjälpmedel).

TYDA DÄCK

HUR DU LÄSER AV ETT MÄRKT DÄCK

HUR DU LÄSER AV ETT MÄRKT DÄCK
HUR DU LÄSER AV ETT MÄRKT DÄCK

+

HUR DU LÄSER AV ETT MÄRKT DÄCK

+

HUR DU LÄSER AV ETT MÄRKT DÄCK

+

HUR DU LÄSER AV ETT MÄRKT DÄCK

+

HUR DU LÄSER AV ETT MÄRKT DÄCK

+

HOMOLOGERING

UTVECKLINGSPROCESS

UTVECKLINGSPROCESS
01

GEMENSAM PRODUKTUTVECKLING 2 - 3 MÅNADER

Samarbeten med de främsta biltillverkarna för att matcha den dynamiska personligheten på varje bilmodell. För att tillhandahålla det bästa inom komfort och handling eller helt enkelt den övergripande balansen och prestandan.

02

PROTOTYPUTVECKLING 2 - 3 ÅR

Skapandet av däckbasen sker med avancerade designaktiviteter och unik yrkesskicklighet. Däcket går igenom flera tester under utvecklingens gång: handling på både våta och torra underlag, vattenplaning, vinter prestanda, rullmotstånd, däckintigritet och höga hastigheter.

03

INDUSTRIALISERING 2 - 6 MÅNADER

För att säkerställa att produkten är av högsta kvalitét, så tillverkas däcket med dedikerade teknologier, processer och material som ligger i framkant när det gäller däckindustrin.

MÄRKNING

MÄRKNING ORIGINAL EQUIPMENT

Orignal Eqipment-märkta (OE) däck introducerades tillsammans med Porche på 1980-talet och är nu efterfrågade av de främsta biltillverkarna för att hjälpa sina kunder att hitta det rätta däcket till sina bil.

A
ALFA ROMEO
AR
ARR
ALPINA
ALP
ASTON MARTIN
A6A
A7A
AM4
AM8
AM9
AMP
AMS
AMV
A8A
AUDI
AO
AO1
AOE
RO1
RO2
B
BENTLEY
B
B1
BC
BL
BMW
*
D
DALLARA
ME2
F
FERRARI
F
F01
F02
F03
H
HYUNDAI
HN
GOE
J
JAGUAR
J
JRS
L
LAMBORGHINI
L
L1
LAND ROVER
LR
LR1
LR2
LR3
LR4
LR5
LOTUS
LS
M
MASERATI
MGT
MCLAREN
MC
MC1
MC2
MC-C
MERCEDES
MO
MO1
MOE
MO-S
MO-V
MINI
*
N
NIO
I
P
PAGANI
HP
PORSCHE
N0
N1
N2
N3
N4
N5
NA0
NA1
NF0
T
TESLA
T0
V
VOLVO
VOL