ΧΕΙΜΕΡΙΝΗ ΟΔΗΓΗΣΗ

Ο έλεγχος ήταν ανέκαθεν κορυφαία προτεραιότητα για την Pirelli. Χάρη στο πάθος των μηχανικών μας για την καινοτομία και την αποκλειστική εμπειρία στη F1®, τα ελαστικά Pirelli προσφέρουν αυξημένο έλεγχο στο δρόμο.

ΓΙΑΤΙ ΧΕΙΜΕΡΙΝΑ ΕΛΑΣΤΙΚΑ PIRELLI

Σε μία βρεγμένη ή χιονισμένη επιφάνεια αλλά και στο στεγνό, όταν η εξωτερική θερμοκρασία είνα χαμηλή, τα χειμερινά ελαστικά εγγυώνται αυξημένη ασφάλεια συγκριτικά με τα θερινά, ως σχεδιασμένα ειδικά για χαμηλές θερμοκρασίες. Η ικανότητα πρόσφυσης των θερινών ελαστικών μειώνεται στις χαμηλές θερμοκρασίες, ενώ τα χειμερινά ελαστικά εγγυώνται μέγιστη πρόσφυση λόγω ειδικής σύνθεσης πέλματος.
Οι ειδικές χαράξεις πέλματος των χειμερινών ελαστικών προσφέρουν υψηλή ικανότητα αποβολής νερού που εξουδετερώνει τον κίνδυνο υδρολίσθησης. Υδρολίσθηση μπορεί να συμβεί όταν η επιφάνεια του δρόμου είναι πολύ βρεγμένη και υπάρχουν λιμνούλες με νερό που αναγκάζουν το όχημα να 'πλανάρει' επειδή το πέλμα δεν προλαβαίνει να αποβάλλει το νερό.
Όταν η θερμοκρασία πέφτει κάτω από 7°C, τα χειμερινά ελαστικά μειώνουν τις αποστάσεις φρεναρίσματος σε σχέση με τα θερικά κατά 10% σε βρεγμένες επιφάνειες και κατά 20% στο χιόνι.
Τοποθετώντας τα στην αρχή του χειμώνα, μπορείτε να ταξιδεύετε έχοντας μέγιστο έλεγχο σε στεγνούς, βρεγμένους ή χιονισμένους δρόμους, χάρη στις καινοτόμες τεχνολογίες. Ο νόμος τα θεωρεί ισοδύναμα με τις αλυσίδες, που όμως καταλαμβάνουν πολύ χώρο στο αυτοκίνητο και περιορίζουν τη μέγιστη ταχύτητα οδήγησης στα 50 km/h, προκαλώντας έντονο θόρυβο και μειώνοντας θεαματικά την οδηγική άνεση.
Με την ίδια ταχύτητα, σε θερμοκρασίες κάτω από 7°C, τα χειμερινά ελαστικά αποδίδουν καλύτερα από τα θερινά, προσφέροντας υψηλότερο επίπεδο ελκτικής πρόσφυσης, ευστάθειας και αποτελεσματικότητας φρεναρίσματος, το μυστικό για συνεχή και υψηλή οδηγική απόλαυση.
Με τα χειμερινά ελαστικά οδηγείτε χωρίς περιορισμούς από το φθινόπωρο μέχρι την άνοιξη, χωρίς να πρέπει να διακόψετε το ταξίδι εξ αιτίας των καιρικών συνθηκών.

ΦΥΛΑΞΗ/ΣΥΝΤΗΡΗΣΗ ΧΕΙΜΕΡΙΝΩΝ ΕΛΑΣΤΙΚΩΝ

ΕΛΕΓΞΤΕ ΤΗΝ ΠΙΕΣΗ ΤΩΝ ΧΕΙΜΕΡΙΝΩΝ ΕΛΑΣΤΙΚΩΝ

Για χειμερινά ελαστικά, συνιστάται μία αύξηση στην πίεση 0,2 bar λόγω θερμικής διακύμανσης που οδηγεί σε μείωση της πίεσης. Προτιμάται η μέτρηση της πίεσης σε κρύες συνθήκες, τουλάχιστον 30 λεπτά μετά τη χρήση του οχήματος, για να εξασφαλιστεί ότι η θερμότητα που παράγεται κατά την οδήγηση, δεν έχει μεταβάλλει την πίεση. Ο έλεγχος των χειμερινών ελαστικών πρέπει να εκτελείται όχι μόνο μετά από προσκρούσεις, αλλά τουλάχιστον μία φορά το μήνα.

ΔΙΑΡΚΕΙΑ ΖΩΗΣ ΕΛΑΣΤΙΚΟΥ

Ο Κώδικας Οδικής Κυκλοφορίας και οι ισχύουσες ευρωπαϊκές οδηγίες ορίζουν ότι τα ελαστικά πρέπει να αντικαθίστανται όταν το βάθος πέλματος είναι μικρότερο από 1,6 mm.

ΑΝΤΟΧΗ

Όταν δεν χρησιμοποιούνται, τα χειμερινά ελαστικά πρέπει να αποθηκεύονται, κατά προτίμηση φουσκωμένα, με την πίεση να ελέγχεται τακτικά. Ο καλύτερος τρόπος να αποθηκεύονται είναι κάθετα σε μία σειρά πάνω σε ράφια, τουλάχιστον 10 cm πάνω από το έδαφος για να μην επηρεάζεται το προφίλ τους.

winter tyre maintenance

ΣΥΜΒΟΥΛΕΣ ΧΕΙΜΕΡΙΝΗΣ ΟΔΗΓΗΣΗΣ

winter tips smoot movements
winter tips four winter tyre
winter tips check speed limit
winter tips tyres rotation
winter tips check the tread
winter tips store carefully

ΟΜΑΛΕΣ ΚΙΝΗΣΕΙΣ

Αποφύγετε τις απότομες επιταχύνσεις και φρεναρίσματα, που ενδέχεται να προκαλέσουν απώλεια πρόσφυσης σε χιονισμένες ή βρεγμένες επιφάνειες. Επίσης και το τιμόνι απαιτεί ήπιες κινήσεις.

ΠΑΝΤΑ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΕΙΤΕ ΤΕΣΣΕΡΑ ΧΕΙΜΕΡΙΝΑ ΕΛΑΣΤΙΚΑ

Ο ομοιόμορφος εξοπλισμός είναι απαραίτητη προϋπόθεση για τη διασφάλιση βέλτιστων επιδόσεων και ασφαλούς οδήγησης. Χρησιμοποιείτε πάντα 4 χειμερινά ελαστικά της ίδιας μάρκας και με παρόμοια χαρακτηριστικά σχεδίασης.

ΤΗΡΕΙΤΕ ΤΟ ΟΡΙΟ ΤΑΧΥΤΗΤΑΣ

Τηρείτε τα όρια ταχύτητας που αναγράφονται στο πλευρό του ελαστικού. Μπορείτε να χρησιμοποιείτε χειμερινά ελαστικά χαμηλότερου δείκτη ταχύτητας από αυτόν που απαιτεί ο νόμος

ΣΤΑΥΡΩΜΑ (ΕΝΑΛΛΑΓΗ ΘΕΣΕΩΝ) ΕΛΑΣΤΙΚΩΝ

Η εναλλαγή θέσεων των ελαστικών προσφέρει ομοιόμορφη φθορά του πέλματος και αυξημένη αντοχή. Το σταύρωμα των χειμερινών ελαστικών πρέπει να γίνεται κάθε 8.000 – 10.000 km

ΕΛΕΓΧΕΤΕ ΤΟ ΠΕΛΜΑ

Η απόδοση του χειμερινού ελαστικού στο χιόνι είναι άριστη με βάθος πέλματος 4 mm. Ωστόσο, ο νόμος σας επιτρέπει να κυκλοφορείτε, και με χειμερινά ελαστικά με βάθος πέλματος έως 1,6 mm

ΑΠΟΘΗΚΕΥΣΤΕ ΤΑ ΠΡΟΣΕΚΤΙΚΑ

Όταν δεν χρησιμοποιούνται, τα ελαστικά πρέπει να αποθηκεύονται, κατά προτίμηση φουσκωμένα, με την πίεση να ελέγχεται τακτικά. Ο καλύτερος τρόπος να αποθηκεύονται είναι κάθετα σε μία σειρά πάνω σε ράφια, τουλάχιστον 10 cm πάνω από το έδαφος

ΠΩΣ ΑΝΑΓΝΩΡΙΖΟΥΜΕ ΤΑ ΧΕΙΜΕΡΙΚΑ ΕΛΑΣΤΙΚΑ

Αναγνωρίζονται εύκολα από τη σήμανση M+S (Mud & Snow – Λάσπη & Χιόνι) και το σύμβολο μιας βουνοκορφής με μία χιονονιφάδα.

recognize winter tyres

ΒΡΕΣ ΤΟ ΕΛΑΣΤΙΚΌ ΣΟΥ

Αναζήτηση με τη μάρκα του αυτοκινήτου ήαναζήτηση ανά διάσταση ελαστικού
01
Επιλέξτε τη μάρκα του αυτοκινήτου σας
02
Επιλέξτε μοντέλο
03
Επιλέξτε έτος
04
Επιλέξτε έκδοση
05
Επιλέξτε το αποτέλεσμα που σας ταιριάζει