GREEN SOURCING

Politica de Sourcing

Politica Green Sourcing cauta sa promoveze si sa stimuleze constientizarea problemelor de mediu mentionate la nivel de lant de aprovizionare si sa incurajeze deciziile care pot reduce impactul asupra mediului inconjurator al bunurilor si serviciilor  achizitionate de Pirelli.


Documentul cauta sa extinda viziunea organizatiei, pe cat de mult posibil, catre o metodologie bazata pe analiza tuturor modurilor posibile de a reduce impactul asociat asupra mediului inconjurator din carul lantului de aprovizionare, inclusiv tot ceea ce este conceput si proiectat intern si apoi externalizat catre furnizori. 


Politica de Green Sourcing a fost conceputa intr-o maniera extrem de pragmatica si specifica, citand cuvinte cheie precum:

  • “ciclul de viata” –aceasta este singura abordare pe care compania o alege, pentru a putea lua decizii pe baza unei analize aprofundate, detaliate.

  • “reducerea, reutilizarea si recuperarea” –acestea sunt macro-categorii ce definesc modurile de a reduce impactul unui produs sau serviciu.
Pirelli se angajeaza, de asemenea, sa incurajeze furnizorii sa integreze Politica de Green Sourcing in propriile modele de aprovizionare si de-a lungul lanturilor de aprovizionare respective.


Politica este disponibila mai jos, tradusa in mai multe limbi straine, inclusiv in cele vorbite de furnizorii Grupului.


Ghid Achizitii

Ce inseamna Green Sourcing pentru Pirelli

Abordarea Pirelli pentru managementul sustenabil al mediului inconjurator este prezentata in conformitate cu Modelul de Sustenabilitate prevazut de Global Compact al Natiunilor Unite, semnat in 2004 si cu “Declaratia de la Rio privind Mediul si Dezvoltarea”.
Politica de Green Sourcing Pirelli se bazeaza pe 3 piloni:

  • “Politica de Green Sourcing” Pirelli, semnata de Presedinte, unde Pirelli si toti angajatii Grupului se obliga sa respecte mediul inconjurator in toate actiunile de proiectare si achizitii materiale, produse si servicii. Obiectivul este acela de a stimula si promova constientizarea problemelor de mediu de-a lungul lantului de aprovizionare, si de a promova alegeri care pot reduce impactul asupra mediului al procesului de aprovizionare asociat cu activitatea Pirelli. Aceasta este o parte din strategia Pirelli Premium de a crea dezvoltare sustenabila in timp, cu valoare tangibila si intangibila. beneficiind de valoarea tangibila si intangibila.

  • “Manualul de Green Sourcing” (PGSM): este un document baza pe Politica de Green Sourcing care ofera orientari interne pentru Pozitiile Pirelli. Este un document intern si confidential, emis sub coordonarea Departamentelor Calitate si Sustenabilitate, cu contributia tuturor functiilor implicate in procesul de aprovizionare. PGSM contine indicatiile cheie ce trebuie aplicate in activitatile operative functionare asociate aprovizionarii celor patru macro-zone de aprovizionare ecologica: Materiale, Capex, Opex si Logistica.

  • “Ghidul de Achizitii ecologice” Pirelli (PGPG): acest document, bazat pe cei doi piloni anteriori, care repezinta dorinta Pirelli de a face cunoscute dimensiunile sale intregului lant de aprovizionare, impartasind abordarea sa privind Green Sourcing si Furnizorilor, oferind cele mai bune practici de protejare mediului si incurajandu-si Furnizorii sa procedeze la fel.