Pirelli presenterar en ny innovativ kollektion vinterdäck för en optimal kombination av hög prestanda, maximal säkerhet och väghållning.

Pirellis vinterdäck är resultatet av samlad erfarenhet från år av forskning och tester, som har syftat till att leverera avancerade lösningar som kan förbättra allas körstil och ge optimal kontroll under alla väderförhållanden.

Vinterkollektionen består av specifika modeller för olika typer av bilar: stadsbilar, sportbilar, sedaner och 4x4 SUV:ar. Den är framtagen för att öka prestandan på alla bilar och samtidigt erbjuda en hög nivå av komfort och kontroll.

Perfekt kontroll, kortare bromssträckare, hög slitstyrka och lägre bränsleförbrukning gör Pirellis däck till det bästa valet för dig som vill ha optimal säkerhet utan att kompromissa med komfort och körglädje på alla väglag; från torra, till våta, isiga eller snötäckta vägbanor.

Pirellis vinterdäck är skapade med den senaste generationens gummiblandning, som är ett resultat av teknologi och innovation. Den stora mängden silica i gummiblandningen gör att däcken kan hantera alla utmaningar som du kan tänkas möta på de nordiska vintervägarna, alltid med optimal prestanda och kontroll.

Slitbanemönstrets design karaktäriseras av grova huvudmönsterspår. Syftet med dessa är att de förbättrar dränaget på våta vägbanor, vilket minskar risken för vatenplaning och därmed ökar säkerheten även under de mest utmanande väderförhållanden.

Vikten av kontroll har alltid varit en del av Pirellis DNA. Pirellis däck gör en stor skillnad i väghållningen tack vare våra teknikers passion för innovation och vår exklusiva erfarenhet av Formula 1.

DÄRFÖR SKA DU ANVÄNDA VINTERDÄCK

#THEPERFECTFIT SPECIELLT UNDER VINTERN.

Välj rätt däck inför vinterns utmaningar. Upptäck fördelarna med rätt vinterdäck, #theperfectfit för din bil under vintersäsongen.

CINTURATO™ WINTER

CINTURATO TEKNOLIGI MÖTER VINTER PRESTANDA

BEHÅLL KONTROLLEN

Nedan får du tips och råd av Pirellis tekniker om hur du kan få ut maximal prestanda och säkerhet av dina vinterdäck.

FÖRDELAR MED PIRELLI-TEKNOLOGIN

Vid temperaturer under 7°C är vinterdäck i perfekt skick en garanti för optimal säkerhet och kontroll. Nedan hittar du ”7 under 7°C”- fördelar med Pirelli-teknologin:

INTE BARA NÄR DET SNÖAR

​Genom att skifta till vinterdäck redan under hösten kan du köra bekymmersfritt på nordiska vintervägar med optimerad kontroll vid till exempel regn eller snö.​