bilfaq

FAQ

Har du en fråga? Kolla in svaren för dig nedan.
Passform på din bil
Däckåterförsäljare nära mig
Följ våra enkla steg för att hitta rätt däck för ditt fordon.
Välj en av följande alternativ för att fortsätta..

FAQ

Vinterdäck identifieras av M+S-märkningen på däcksidan, åtföljd av en symbol av ett berg med en snöflinga inuti. Generellt sett är M+S-märkningen ensam tillräcklig för att identifiera ett vinterdäck, men däckbranschen har antagit Snöflingemärkningen för att skilja äkta vinterprodukter från All-season produkter som endast har M+S-märkningen.
DOT-koden (US Department Of Transportation) är en 7 till 13 tecken lång kod som krävs enligt lag och är vanligtvis tryckt i mindre bokstäver nära däcksringen (där däcket möter fälgen). Dess första bokstäver är DOT, vilket står för 'Department of Transportation' och indikerar att myndigheten har godkänt däcket. De sista fyra siffrorna i DOT-koden är oftast de mest användbara för bilägare eftersom de indikerar däckets ålder. De första två siffrorna i de sista fyra siffrorna indikerar veckan då däcket tillverkades och de sista två året. Till exempel, ett däck med en DOT-kod 1119 tillverkades den elfte veckan 2019. Denna information är viktig eftersom prestanda och säkerhet hos ett däck minskar med åldern, även om däcket inte används, på grund av kemisk nedbrytning. Annan information som ingår i DOT-koden är tillverkningsplatsen, storleken och typen av däck.
För att kontrollera om ett Pirelli-däck använder Run Flat-teknologi innan ditt köp, besök Pirelli.com för att verifiera genom att söka efter din specifika produkt. Efter att ha köpt däcket kommer du att kunna hitta Run Flat-markeringen på utsidan/insidan av däckets axel.
Däcktrycket bör kontrolleras minst en gång i månaden med hjälp av en noggrann däcktrycksmätare. Kom ihåg att tryckkontrollen bör utföras när däcken är kalla, det vill säga när fordonet har varit stillastående i minst tre timmar.
Vi rekommenderar att du alltid bibehåller däcktrycken enligt anvisningarna på insidan av förardörren till din bil. Om du inte hittar några etiketter med däcktrycksindikationer, vänligen hänvisa till din fordonsmanual.
Precis som med andra däck kräver Run Flat-däck regelbunden underhåll av interna tryck för att uppnå maximal däckprestanda. Vi rekommenderar alltid att du följer din fordons handbok för att ta reda på det maximala trycket som är lämpligt för dina däck.
Ja, Pirelli-däck omfattas av en köpgaranti inom det första året från inköpsdatumet. Fullständig information hittar du här.
Skicka oss ett meddelande på följande kontakt-sida.
Varje Pirelli-återförsäljare bestämmer priset oberoende. Vänligen kontrollera med din auktoriserade Pirelli-återförsäljare för priser nära dig.
Ursprunget till Pirelli går tillbaka till 1872, det år då Giovanni Battista Pirelli grundade ett kommanditbolag i Milano, 'GB Pirelli & C.', för produktion av elastiska gummiartiklar. Idag har Pirelli en omfattande geografisk närvaro, med 19 produktionsanläggningar i 12 länder och en försäljningsfotavtryck på cirka 15 900 försäljningsställen i 160 länder. Produktionsplatser finns på olika platser runt om i världen förutom Italien, inklusive: Storbritannien, Mexiko, Brasilien, Venezuela och USA.
Du kan köpa Pirelli-däck direkt online via officiella återförsäljares webbplatser. Besök vår officiella butikssökare och kontakta din närmaste återförsäljare. Frågor angående lager, produkter i lager och specialbeställningar bör riktas direkt till den auktoriserade Pirelli-återförsäljaren.
Pirelli Performance Centers är ett nätverk av centra som erbjuder toppmodern expertis inom rekommendation, montering och balansering av högpresterande däck, tillsammans med förstklassig kundservice och uppmärksamhet. Vi upprätthåller de högsta standarderna genom en teknisk audit med 130 punkter, som varje center genomför två gånger om året med alltmer krävande kriterier i takt med att vi fortsätter att driva branschen framåt.
Pirelli, med bas i Milano, Italien, grundades år 1872.
Historien bakom Pirellis logotyp har sitt ursprung i en händelse i New York 1908. Konceptet med den stora bokstaven som sträcker sig horisontellt för att täcka de andra bokstäverna i namnet skapades som en spontan gest, efter en förfrågan från en Pirelli-representant som var närvarande vid tillfället. Läs hela artikeln här.