DESPRE NOI:

Cu peste 145 de istorie și cu o vastă tradiție în producerea de anvelope, Pirelli este unul dintre cei mai importanți jucători de pe piața globală și unul dintre cei mai renumiți producători de anvelope Premium, desfășurând operațiuni în 13 țări.

Anvelopele Pirelli sunt concepute pentru a atinge cele mai înalte standarde în ceea ce privește performanța, siguranța și aderența. Cu aproximativ 30.000 de angajați, 19 fabrici situate în 13 țări, cu peste 12.500 de puncte de vânzare în peste 100 de state, Pirelli a ales sa investeasca în România din anul 2005 dezvoltând la Slatina un proiect de tip greenfield. În toți acești ani au fost create la Slatina peste 3.500 de locuri de muncă, iar fabrica de la Slatina este astăzi una dintre cele mai moderne fabrici de anvelope pentru autoturisme din cadrul Grupului Pirelli. Fabrica fiind echipată cu tehnologie de producţie de ultimă generaţie, destinată realizării anvelopelor performante din gama Premium, unde Pirelli este lider: Premium & Prestige Summer, Winter si Runflat.

Pe lângă fabrica din Slatina, Grupul Pirelli desfășoară în România o serie de activități sociale și culturale. Printre acestea se numără parteneriatul cu Universitățile din Craiova și București ce vizează punerea în practică a unor inovaţii tehnologice, proiectul de difuzare a culturii italiene în Slatina, acordul de colaborare dintre Spitalul Niguarda Milano cu Spitalul din Slatina, si proiectul Intercampus realizat împreună cu echipa de fotbal Inter Milano, dedicat copiilor ce provin din diferite medii sociale. Pirelli este recunoscută ca o societate conştientă din punct de vedere social, în care se aplică practici durabile în toate domeniile, de la produse performante „verzi“ până la a oferi un mediu sănătos pentru lucrătorii săi şi familiile acestora. Societatea a obţinut şi a menţinut o poziţie de lider mondial în domeniul sustenabilităţii în indicii Dow Jones Sustainability la nivel global şi european timp de 7 ani la rând. De asemenea, compania este dedicată cercetării și dezvoltării, un domeniu în care investește aproximativ 4 % din veniturile sale totale și 6,5 % din veniturile sale din produse vârf de gamă, unul dintre cele mai ridicate niveluri din industrie, ceea ce permite Pirelli să dezvolte în mod constant sisteme inovatoare și de înaltă tehnologie pentru producția anvelopelor sale.

Pirelli detine un portofoliu de aproximativ 6.100 de brevete și în prezent are un centru de cercetare și dezvoltare în Italia și 12 locații pentru tehnologie în lume, cu aproximativ 1.800 de cercetători angajați.

Incepand cu 4 Octombrie 2017, Pirelli a revenit la Bursa de la Milano, unde sunt tranzactionate 36,89% din actiunile sale.