FRANARE PE SUPRAFATA UMEDA. REZULTATELE TESTELOR COMPARATIVE CONFIRMA SERIA 01 CEA MAI BUNA IN CLASA.

ANVELOPELE H:01 ENERGY DEPASESC MEDIA COMPETITORILOR CU O DIFERENTA DE 4,9 METRI LA DISTANTA DE FRANARE, FIIND CELE MAI SIGURE SI DE INCREDERE LA FRANAREA PE SUPRAFETE UMEDE.

Supunem anvelopele noastre la o varietate de teste pentru a evalua mai bine punctele lor forte. Pentru acest test, am dus anvelopele H:01 la Vizzola, facilitatea de testare Ticino, unde efectuam in special teste instrumentate, in acest caz, eficienta la franare pe suprafata umeda.


Testul de la Vizzola a fost axat pe aderenta pe suprafata umeda a H:01, respectiv capacitatea unei anvelope de a adera la carosabil in conditii de umezeala. Aderenta mai buna pe suprafete umede inseamnă distante de franare mai scurte, chiar si pe ploaie. Pentru realizarea acestui test am ales doua Iveco Stralis 500 cu sistem de franare ABS activ. Fiecare a rulat cu anvelope de directie 315/80 R 22,5 montate pe axa fata și anvelope de tracțiune duble montate pe axa spate. Apoi le-am incarcat la 70% capacitate maxima de incarcare, ceea ce reduce performanta generala a vehiculelor pe carosabil alunecos, pentru a testa mai bine conditiile reale.


Rezultatele au aratat o reducere cu 4,9 metri la distanta de franare fata de media celor mai buni concurenti. Acest important parametru de siguranta a fost incorporat in eticheta UE pentru anvelope pentru ca este situatia cea mai reprezentativa pentru a compara anvelopele.


H:01 a fost votata cea mai buna in clasa in ceea ce priveste Performanta la franare pe suprafata umeda.

Descoperiti toate detaliile testului de la Vizzola impreuna cu Fabio Montanaro, senior manager pre-dezvoltare si cercetare la Pirelli, in videoclipul nostru interactiv.