ΕΛΑΣΤΙΚΆ F1®

Για τη σεζόν 2020 στη Formula 1®, η Pirelli θα παρουσιασει μία νέα γκάμα ελαστικών, που θα περιορίζεται σε πέντε μόνο γόμες slick και τρία χρώματα ανά αγώνα. Λευκό για τη σκληρή γόμα, κίτρινο για την μεσαία και κόκκινο για την μαλακή. Κάθε γόμα, φέτος, θα φέρει έναν αριθμητικό κωδικό αντί μόνιμης απόχρωση που θα υποδηλώνει τα χαρακτηριστικά της. Η νέα γκάμα θα είναι αριθμημένη από το C1 έως το C5, με το C1 να είναι το σκληρότερο και το C5 το πιο μαλακό ελαστικό. Αυτά τα νέα ελαστικά έχουν σχεδιαστεί με σκοπό την αυξημένη αντοχή στην υπερθέρμανση και τη μεγαλύτερη συνοχή κατά τη διάρκεια ενός stint. Η γκάμα περιλαμβάνει επίσης ανανεωμένες εκδόσεις βρόχινων και ενδιάμεσων ελαστικών.

Ανακαλύψτε την γκάμα ελαστικών

SLICK TYRES

C1 σημαίνει Compound 1, και είναι το σκληρότερο ελαστικό στη γκάμα της Pirelli για το 2020, και λίγο πιο μαλακό από το αντίστοιχο του 2019. Είναι σχεδιασμένο για πίστες που επιφέρουν πολύ υψηλά φορτία στα ελαστικά, και συνήθως περιλαμβάνουν γρήγορες στροφές, τραχιά οδοστρώματα, ή υψηλές εξωτερικές θερμοκρασίες. Το ελαστικό χρειάζεται περισσότερο χρόνο προθέρμανσης αλλά προσφέρει μέγιστη αντοχή και χαμηλή φθορά.

C2 σημαίνει Compound 2, και ουσιαστικά είναι το περσινό μεσαίο ελαστικό. Πρόκειται για μία ευέλικτη γόμα, αλλά κατατάσσεται στο σκληρότερο τμήμα της γκάμας και συμπεριφέρεται καλά σε πίστες που χαρακτηρίζονται από υψηλές ταχύτητες και θερμοκρασίες και υψηλά φορτία. Αυτό το ελαστικό έχει επιδείξει μεγάλο εύρος απόδοσης και προσαρμοστικότητα σε μεγάλη ποικιλία διαφορετικών σιρκουί.

Αυτό το ελαστικό αντιστοιχεί στο μαλακό που είχε προταθεί για τέσσερις συνολικά αγώνες πέρσι. Πετυχαίνει πολύ καλή ισορροπία μεταξύ επιδόσεων και αντοχής, αλλά με έμφαση στις επιδόσεις. Είναι εξαιρετικά ευπροσάρμοστο και μπορεί να χρησιμοποιείται ως το πιο μαλακό ελαστικό σε μία πίστα υψηλής επιβάρυνσης αλλά και ως το σκληρότερο σε μία πίστα ελαφριάς καταπόνησης για τα ελαστικά ή σε πίστα δημόσιων δρόμων.

Μοιάζει περισσότερο με το πολύ μαλακό (ultrasoft) ελαστικό του 2019 και συμπεριφέρεται καλά σε κλειστά σιρκουί με πολλές στροφές. Έχει ταχύ χρόνο προθέρμανσης και πολύ υψηλή μέγιστη επίδοση, αλλά στον αντίποδα βρίσκεται η σχετικά περιορισμένη διάρκεια ζωής του. Ωστόσο, η πιο σταθερή απόδοση των φετινών ελαστικών σημαίνει ότι η πιο μαλακή γόμα παρέχει μεγαλύτερη ευελιξία στη χρήση.

Η πιο μαλακή γόμα για το 2020 είναι απόγονος του παγκοσμίως δημοφιλούς hypersoft ελαστικού: είναι η ταχύτερη γόμα που έχει φτιάξει ποτέ η Pirelli. Το ελαστικό αυτό είναι κατάλληλο για όλες τις πίστες που απαιτούν υψηλή μηχανική πρόσφυση, αλλά το αντίτιμο αυτής της πρόσθετης ταχύτητας και πρόσφυσης είναι η πολύ μικρότερη διάρκεια ζωής συγκριτικά με τα υπόλοιπα ελαστικά της γκάμας. Η μέγιστη αξιοποίηση αυτής της γόμας θα είναι ζωτική για τη στρατηγική ενός αγώνα.

Wet Tyres

INTERMEDIATE GREEN

Τα ενδιάμεσα (intermediate) είναι τα πιο ευέλικτα βρόχινα ελαστικά. Μπορούν να χρησιμοποιούνται σε βρεγμένη πίστα χωρίς στάσιμα νερά και σε επιφάνειες που στεγνώνουν. Αυτό το ελαστικό απομακρύνει 30 λίτρα νερού το δευτερόλεπτο στα 300kph. Υπάρχει μία νέα γόμα που έχει σχεδιαστεί για να επεκτείνει το εύρος απόδοσης, και εγγυάται τη σωστή μετάβαση μεταξύ slick και ελαστικών βροχής (full wet).

WET BLUE

Τα ελαστικά βροχής (full wet) είναι η πιο αποτελεσματική λύση για δυνατή βροχή. Αυτά τα ελαστικά μπορούν να απομακρύνουν 85 λίτρα νερού το δευτερόλεπτο ανά ελαστικό με ταχύτητα 300kph. Το νέο προφίλ τους είναι σχεδιασμένο για αύξηση της αντοχής στην υδρολίσθηση, ώστε τα ελαστικά να προσφέρουν την καλύτερη πρόσφυση σε δυνατή βροχή. Η διάμετρος του full wet ελαστικού είναι 10mm μεγαλύτερη από του slick.

Ελέγξτε τα επίπεδα αδρεναλίνης πριν εισέλθετε

Φτιαγμένο για αγώνα