Η ΓΝΩΣΗ ΤΗΣ PIRELLI ΠΕΡΙ ΕΛΑΣΤΙΚΩΝ

Διαθέτοντας πάνω από εκατό χρόνια εμπειρίας στην τεχνολογία ελαστικών, η Pirelli προσφέρει προϊόντα που συνδυάζουν μέγιστα επίπεδα ασφάλειας, μακροζωίας, άνεσης και σεβασμού στο περιβάλλον. Κάθε ελαστικό Pirelli εκτός από τις επιδόσεις προσφέρει και μία ‘αίσθηση’ για το δρόμο και επικοινωνία με τον οδηγό , ώστε να μπορεί να αντιλαμβάνεται καλύτερα τις επιδόσεις του αυτοκινήτου.

Συνιστούμε αυτό το κεφάλαιο αν θέλετε να μυηθείτε στον κόσμο των ελαστικών αυτοκινήτων.

  


ΤΑ ΠΑΝΤΑ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΗ ΔΙΑΣΤΑΣΗ ΤΟΥ ΕΛΑΣΤΙΚΟΥ. Ονομασια Διαστασης Ελαστικου Για:

ΕΠΙΒΑΤΙΚΟ
ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ
ΕΛΑΣΤΙΚΟ
ΕΛΑΦΡΟΥ ΦΟΡΤΗΓΟΥ
ΠΡΟΣΩΡΙΝΕΣ
ΡΕΖΕΡΒΕΣ

ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ ΧΡΗΣΗΣ ΕΛΑΣΤΙΚΟΥ

Εκτός από την Ονομασία της Διάστασης, ένα ελαστικό πρέπει να προσδιορίζεται και από την Περιγραφή Χρήσης που αποτελείται από ένα Δείκτη Φορτίου (ή δύο στην περίπτωση μονής/διπλής τοποθέτησης) και έναν Κωδικό Ταχύτητας.

ΔΕΙΚΤΗΣ ΤΑΧΥΤΗΤΑΣ

Ο Δείκτης Ταχύτητας δηλώνει τη μέγιστη ταχύτητα στην οποία το ελαστικό μπορεί να μεταφέρει ένα φορτίο αντίστοιχο του Δείκτη Φορτίου του (με εξαίρεση ταχύτητες πάνω από 210 km/h) σε συνθήκες χρήσης που ορίζει ο κατασκευαστής ελαστικών.

ΔΕΙΚΤΗΣ ΦΟΡΤΙΟΥ

Αριθμητικός κωδικός που αντιπροσωπεύει το μέγιστο φορτίο το οποίο μπορεί να φέρει το ελαστικό (με εξαίρεση φορτία σε ταχύτητες άνω των 210 km/h) στην ταχύτητα που υποδηλώνει ο Δείκτης Ταχύτητας σε συνθήκες χρήσης τις οποίες ορίζει ο κατασκευαστής ελαστικών.