FAQs

Έχετε μια ερώτηση? Ελέγξτε τις απαντήσεις για εσάς παρακάτω.
Τοποθετήστε στο όχημά σας
Έμποροι ελαστικών κοντά μου
Ακολουθήστε τα εύκολα βήματα μας για να βρείτε τα κατάλληλα ελαστικά για το όχημά σας.
Επιλέξτε μία από τις παρακάτω επιλογές για να συνεχίσετε.

FAQs

Οι χειμερινά ελαστικά αναγνωρίζονται από την σήμανση M+S στο πλάι του ελαστικού, συνοδευόμενη από ένα σύμβολο βουνού με ένα χιονονιφάδα στο εσωτερικό. Γενικά, η επισήμανση M+S μόνη της είναι αρκετή για να αναγνωριστεί ένα χειμερινό ελαστικό, αλλά η βιομηχανία ελαστικών έχει υιοθετήσει τη σήμανση Snowflake για να διαφοροποιήσει τα πραγματικά προϊόντα χειμερινών από τα προϊόντα All Season που φέρουν μόνο την σήμανση M+S.
Ο κωδικός DOT (US Department Of Transportation) είναι ένας κωδικός 7 έως 13 χαρακτήρων που απαιτείται από το νόμο και συνήθως εκτυπώνεται με μικροσκοπικά γράμματα κοντά στην περιοχή του ελαστικού όπου αυτό συναντά τον πάνω του κοχλία. Οι πρώτοι χαρακτήρες του είναι DOT, που σημαίνει 'Department of Transportation' και υποδηλώνει ότι το κρατικό όργανο έχει εγκρίνει το ελαστικό. Οι τελευταίοι τέσσερις αριθμοί του κωδικού DOT είναι συνήθως οι πιο χρήσιμοι για τους ιδιοκτήτες αυτοκινήτων επειδή υποδηλώνουν την ηλικία του ελαστικού. Οι πρώτοι δύο ψηφία των τελευταίων τεσσάρων αριθμών υποδηλώνουν την εβδομάδα παραγωγής του ελαστικού και τα τελευταία δύο το έτος. Για παράδειγμα, ένα ελαστικό με κωδικό DOT 1119 παραχωρήθηκε την ενδέκατη εβδομάδα του 2019. Άλλες πληροφορίες που περιλαμβάνονται στον κωδικό DOT είναι η τοποθεσία κατασκευής, το μέγεθος και ο τύπος του ελαστικού.
Για να ελέγξετε αν ένα ελαστικό Pirelli χρησιμοποιεί τεχνολογία RUN FLAT πριν την αγορά σας, επισκεφθείτε το Pirelli.com για να το επιβεβαιώσετε αναζητώντας το συγκεκριμένο προϊόν σας. Μετά την αγορά του ελαστικού, θα είναι δυνατό να εντοπίσετε τη σήμανση RUN FLAT στο εξωτερικό/εσωτερικό πλάγιο του ελαστικού.
Η πίεση του αέρα στα ελαστικά σας πρέπει να ελέγχεται τουλάχιστον μία φορά το μήνα, χρησιμοποιώντας έναν ακριβή μετρητή πίεσης ελαστικών. Να θυμάστε ότι ο έλεγχος της πίεσης πρέπει να γίνεται όταν τα ελαστικά είναι κρύα, δηλαδή όταν το όχημα έχει είναι ακινητοποιημένο για τουλάχιστον τρεις ώρες.
Σας προτείνουμε να διατηρείτε πάντα την πίεση των ελαστικών σας όπως υποδεικνύεται στο εσωτερικό της πόρτας του οδηγού του αυτοκινήτου σας. Εάν δεν βρείτε καμία ετικέτα με ενδείξη πίεσης ελαστικών, παρακαλούμε ανατρέξτε στο εγχειρίδιο του οχήματός σας.
Όπως και με άλλα ελαστικά, τα ελαστικά RUN FLAT απαιτούν σωστή συντήρηση της εσωτερικής πίεσης για τη σωστή λειτουργία τους και την επίτευξη της μέγιστης απόδοσης των ελαστικών. Πάντα συνιστούμε να ακολουθείτε τις συστάσεις στο βιβλίο καταχώρησης του αυτοκινήτου σας για να βρείτε το μέγιστο όριο πίεσης που είναι κατάλληλο για τα ελαστικά σας.
Ναι, τα ελαστικά Pirelli έρχονται με εγγύηση αγοράς εντός του πρώτου έτους από την ημερομηνία αγοράς. Οι πλήρεις λεπτομέρειες μπορούν να βρεθούν εδώ: εδώ.
Στείλτε μας ένα μήνυμα στην ακόλουθη σελίδα επικοινωνίας.
Κάθε έμπορος της Pirelli καθορίζει την τιμή ανεξάρτητα. Παρακαλούμε ελέγξτε με τον εξουσιοδοτημένο έμπορο της Pirelli για τις τιμές κοντά σας.
Η ιστορία της Pirelli ξεκινάει από το 1872, το έτος κατά το οποίο ο Giovanni Battista Pirelli ίδρυσε μια εταιρεία με περιορισμένη ευθύνη στο Μιλάνο, την 'GB Pirelli & C.', για την παραγωγή ελαστικών ελαστικών αντικειμένων. Σήμερα, η Pirelli έχει εκτεταμένη γεωγραφική παρουσία, με 19 εργοστάσια παραγωγής σε 12 χώρες και ένα δίκτυο πωλήσεων περίπου 15,900 σημείων πώλησης σε 160 χώρες. Οι τοποθεσίες παραγωγής βρίσκονται στην Ιταλία αλλά και σε όλο τον κόσμο, συμπεριλαμβανομένων: του Ηνωμένου Βασιλείου, του Μεξικού, της Βραζιλίας, της Βενεζουέλας και των Ηνωμένων Πολιτειών.
Μπορείτε να αγοράσετε ελαστικά Pirelli απευθείας από τα καταστήματα των εμπόρων μας, φυσικά ή ηλεκτρονικά. Επισκεφθείτε τον εντοπιστή καταστημάτων μας και επικοινωνήστε με τον πλησιέστερο έμπορο. Ερωτήσεις σχετικά με το απόθεμα, τα προϊόντα και ειδικές παραγγελίες πρέπει να απευθύνονται απευθείας στον εξουσιοδοτημένο έμπορο της Pirelli.
Το δίκτυο Pirelli Performance Center συγκεντρώνει τεχνογνωσία αιχμής στη σύσταση, την τοποθέτηση και την εξισορρόπηση ελαστικών υψηλών επιδόσεων με πρώτης τάξεως φροντίδα και προσοχή πελατών. Διατηρούμε τα υψηλότερα πρότυπα μέσω ενός τεχνικού ελέγχου 130 σημείων, τον οποίο κάθε κέντρο ολοκληρώνει δύο φορές το χρόνο με ολοένα και πιο απαιτητικά κριτήρια, καθώς συνεχίζουμε να προωθούμε τον κλάδο.
Η Pirelli, ιδρύθηκε το 1872 και εδρεύει στο Μιλάνο στην Ιταλία.
Η ιδέα του κεφαλαίου γράμματος που διατείνεται οριζόντια για να καλύψει τα άλλα γράμματα που αποτελούν το όνομα δημιουργήθηκε στη Νέα Υόρκη μια μέρα το 1908. Ήταν ένα απροσδόκητο κόλπο, λόγω αιτήματος ενός εκπροσώπου που είχε η Pirelli εκείνη τη στιγμή στον χώρο. Διαβάστε ολόκληρη την ιστορία εδώ.