• Nederland
  • land wijzigen

TRUCK & BUS WORLD

PIRELLI LIFECYCLE MANAGEMENT

Identieke kwaliteit voor alle "levens" van de band. Dat is het doel van Pirelli Lifecycle Management, het herprofileringssysteem van Pirelli dat erop gericht is de waarde van de Pirelli-karkassen te verhogen door middel van drie essentiële elementen: een hoge kwaliteit van bandenontwerp en productie, een geoptimaliseerd assortiment Novateck-loopvlakstroken en een netwerk van geselecteerde herprofileringsbedrijven.

Kwaliteit van het karkas
Pirelli optimaliseert de herprofileerbaarheid van het karkas al vanaf het ontwerp van het karkas en de keuze van de materialen voor een nieuwe band. Ook voor een goede herprofileerbaarheid dient men immers rekening te houden met alle variabelen die de werking en de prestaties van de band over zijn volledige levensduur zullen beïnvloeden.

Netwerk van geselecteerde bedrijven
Om zijn klanten een herprofileringsproces van topkwaliteit te kunnen aanbieden selecteert Pirelli de beste herprofileringsbedrijven in het kader van een strenge kwaliteitsaudit. De kwaliteitsmonitoring wordt toegepast op zowel de selectie van het karkas door het herprofileringbedrijf als het herprofileringsproces zelf.

Novateck-loopvlakstroken
Een geoptimaliseerde lijn loopvlakstroken voor alle toepassingen biedt een ruime keuze voor alle klantenbehoeften. Voor de Novateck-loopvlakstroken worden alleen originele loopvlakprofielen van Pirelli gebruikt om een perfecte overeenstemming met het karkas te waarborgen, zelfs na het eerste leven. Dat staat borg voor prestaties en een kwaliteit die vergelijkbaar zijn met die van het nieuwe product.
Pirelli Lifecycle Management: haalt meer uit het kwaliteitskarkas en uit de initiële investering in de nieuwe band.
Met een lagere kilometerkostprijs, lagere totale kosten en een kleinere impact op het milieu.