• Nederland
  • land wijzigen

CAR WORLD


Tyre Structure

BANDENKENNIS VAN PIRELLI

Dankzij meer dan honderd jaar ervaring op het vlak van bandentechnologie verenigt Pirelli veiligheid, duurzaamheid, comfort en aandacht voor het milieu in zijn producten.
Elke Pirelli-band biedt niet alleen prestaties, maar ook "weggevoel" en communicatie met de bestuurder die u helpt de prestaties van de auto beter te begrijpen.

Wij bevelen dit deel aan als u wilt kennismaken met de wereld van de autobanden.


 

ALLES OVER BANDENMATEN. Bandenmaataanduiding voor:

  • Passenger Car
  • Light Truck
  • Spare Tyres
Speed Symbol
 

AANDUIDING BELASTINGSEIGENSCHAPPEN

Naast de aanduiding van de bandenmaat kan een band ook voorzien worden van aanduidingen i.v.m. de belastingscapaciteit die bestaan uit een laadindex (of twee in het geval van enkele/dubbele banden) en een snelheidssymbool.

SNELHEIDSSYMBOOL

Het snelheidssymbool geeft de maximumsnelheid aan waarbij de band overeenkomstig de belastingsindex een belasting kan dragen (behalve voor belastingen bij snelheden boven 210 km/u) onder de gebruiksomstandigheden zoals aangegeven door de bandenfabrikant.


 
Load Index
 

LAADINDEX

De laadindex is een numerieke code die is gerelateerd aan de maximale belasting van een band (behalve voor belastingen bij snelheden boven 210 km/u) bij een snelheid die wordt aangegeven door het snelheidssymbool van de band onder de gebruiksomstandigheden zoals aangegeven door de bandenfabrikant.