• HRVATSKA
  • odaberite svoju državu

AUTOMOBILI


Tyre Structure

PIRELLIJEVO ZNANJE O GUMAMA

Preko stotinu godina iskustva u tehnologiji guma omogućilo je Pirelliju da u svojim proizvodima spoji najvišu razinu sigurnosti, dugotrajnosti, ugode i brige za okoliš.
Svaka Pirelli guma pruža ne samo izvrsne izvedbene karakteristike, već i “osjećaj za cestu” i komunikaciju s vozačem, omogućavajući bolje razumijevanje karakteristika vozila.

Preporučujemo Vam ovaj dio ako želite upoznati svijet automobilskih guma.


 

SVE O DIMENZIJAMA GUMA. Oznake dimenzija guma za:

  • PUTNIČKA VOZILA
  • GUME ZA PUTNIČKA VOZILA I LAKE KAMIONE
  • PRIVREMENE REZERVNE GUME
OZNAKA BRZINE
 

OPIS ZA KORIŠTENJE GUME

Osim oznake dimenzija gume, guma se može identificirati i opisom za korištenje gume koji se sastoji od indeksa opterećenja (ili dva, u slučaju jednostrukog/dvostrukog montiranja gume) i oznake brzine.

OZNAKA BRZINE

Oznaka brzine prikazuje najveću dopuštenu brzinu na kojoj guma može nositi teret koji odgovara njezinom Indeksu opterećenja (osim za opterećenje na brzini preko 210 km/h) prema uvjetima za upotrebu kako ih specificira proizvođač guma.


 
INDEKS OPTEREĆENJA
 

INDEKS OPTEREĆENJA

Indeks opterećenja jest numerički kod koji je povezan s najvećim opterećenjem koje guma može podnijeti (osim za opterećenje na brzini preko 210 Km/h) pri brzini koja je navedena kao Oznaka brzine, prema uvjetima za upotrebu kako ih specificira proizvođač.